Loading dogodki

Seminar: AVTIZEM IN MOTNJA SENZORNE INTEGRACIJE – PONOVITEV

30 septembra 09:00 - 17:00

Motnja senzorne integracije je avtizmu najpogosteje pridružena motnja, zaradi katere je življenje otrok z avtizmom pogosto izjemno naporno.

Seminar je namenjen vam, ki se pri svojem delu in/ali v življenju srečujete z otroki z avtizmom v predšolskem in šolskem obdobju. Seznanili se bomo s pomenom senzorne integracije pri otrocih z avtizmom in kako vpliva na njihovo življenje in delovanje. Prav tako bomo imeli možnost izkusiti občutja pri posameznih senzornih dražljajih. Torej vabljeni vzgojitelji, učitelji, strokovni delavci, starši in sorodniki otrok oz. oseb z avtizmom, študenti in vsi drugi pomembni.

O predavateljicah

Mag. Nevenka Gričar, prof. defektologije, dipl. delovna terapevtka, je specialna znanja s področja senzorne integracije po Ayresovi pridobila v Združenih državah Amerike in Veliki Britaniji, kjer je pridobila naziv »Advanced Sensory Integration Practitioner«. Je prva strokovnjakinja v Sloveniji, ki je v naše sistemsko področje implementirala strokovno znanje s področja senzorne integracije. Deluje tudi v zasebni praksi, kjer kot terapevtka izvaja klinično diagnostiko ter terapevtski program za otroke s specifikami v razvoju.

Andreja Kovačič, dipl. delovna terapevtka, je specialna znanja s področja senzorne integracije po Ayresovi pridobila na Portugalskem preko izobraževanja, ki ga organizira University of Southern California. Trenutno je zaposlena kot delovna terapevtka na Pediatrični kliniki.

Predavateljici sta soavtorici prvega slovenskega vprašalnika za področje senzorne predelave »Vprašalnik o otrokovi predelavi senzornih prilivov«, ki je bil izdan leta 2020 pri Centru za psihodiagnostična sredstva Ljubljana.

Deli dogodek

466147
DD
dni
HH
ur
MM
min
SS
sek

Podrobnosti

Datum:
30 septembra
Ura:
09:00 - 17:00
Cena:
85€, študentje 65€80 – 85€, študentje 65€115
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Središče Rotunda, Primorski družbeni center Koper
Destradijev trg 11
Koper, 6000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+38631360391

Organizator

Zavod Modri december
Telefon:
386 31 360 391
E-naslov:
info@modridecember.si
View Organizator Website
Go to Top