Negovanje sveta

V letošnji pomladi je Zavod Modri december sodeloval v aktivnosti projekta Social Innovators, ki ga izvajajo organizacije PiNA (SLO), Iniciativa mladih za človekove pravice (HR), Nacionalna šola za menedžment (BG) in Univerza Østfold (NO). Izobraževanje na delu v organizacijah civilne družbe pod sloganom »Negovanje sveta je lahko služba« je program s ciljem, da se mladim , ki nimajo delovnih izkušenj, omogoči pridobivanje znanj, veščin in ravnanj, pomembnih za delo v organizacijah civilne družbe. Obenem program omogoča, da mentorji iz teh organizacij razvijajo svoje mentorske veščine.

Veseli in hvaležni smo za to izkušnjo. Z nami sta bili dve mladi prostovoljki, Sanja Sandić in Marinka Krel. Ambiciozni in sočutni, vedoželjni in skromni, radovedni in prijazni. Malce v živo, malce online. Vsekakor skupaj, a na razdalji. Skratka … hvaležni, da sta izbrali Zavod Modri december za pridobivanje prostovoljskih izkušenj in negovanje sveta – sveta avtizma. Njuni zaključni nalogi sta čudoviti. Hvala Social Innovators Slovenija in Kulturno Izobraževalno Društvo Pina za priložnost (http:www.pina.si)

“Pod okriljem projekta “Negovanje sveta” je nastal tale plakat izpod rok prostovoljke Marinka Krel. Uporabila je enega od citatov odraslih oseb z avtizmom (vir:https://www.drustvo-aspi.si/revija-vox-alia), namen pa bi bil narediti kampanjo za dvig zavedanja avtizma.
V mestnem parku bi postavili nekaj jumbo plakatov, ki bi bili dlje časa na ogled. Ne le 2. aprila, ko obeležujemo svetovni dan zavedanja avtizma, temveč prej in po njem. Hvala, Marinka Krel za odlično idejo. Verjamemo, da jo bomo nekoč uresničili.”

Prostovoljka Sanja Sandić se je odločila za video prispevek. Naključne posameznike je povabila k sodelovanju pri pripravi videa in naletela je na srčne in prijazne odzive. Nastal je tale posnetek, ki zagotovo prispeva k dvigu zavedanja avtizma v lokalnem okolju. Hvala, Sanja za krasno idejo.

Kontakt:

Naslov:
Zavod Modri december,
Ferrarska 14, 6000 Koper

Izvajanje dejavnosti:
Študentski center na Čevljarski 27, v središču Kopra (v 1. nadstropju)

Telefon:
+386 31 360 391

Email:
info@modridecember.si

Vprašajte nas:

  Negovanje sveta

  V letošnji pomladi je Zavod Modri december sodeloval v aktivnosti projekta Social Innovators, ki ga izvajajo organizacije PiNA (SLO), Iniciativa mladih za človekove ...

  Inkluzija

  Inkluzija ni proces. Za inkluzijo stoji odločitev. Inkluzija se ne bo začela v vrtcu, v šoli. Ne bo se začela nikjer drugje, kot v ...

  Spremljevalec

  Spremljevalec je oseba, ki otroku z avtizmom ponuja podporo in pomoč v vrtcu ali šoli. Je »prevajalec jezika« med otrokom in nami, ki ...