Prostovoljci

Zavod Modri december združuje prostovoljce, ki želijo soustvarjati programe za otroke, mlade in odrasle osebe z avtizmom in soprispevajo s svojim znanjem, izkušnjami, dobro voljo in časom. Opravljajo plemenito delo, njihovo poslanstvo je polepšati drugemu dan, poskrbeti za varno okolje in z ljubeznijo in pripadnostjo predati vsa znanja in izkušnje, ki so jih pridobili v svojem življenju. Z nami so učitelji, vzgojitelji, profesorji, inkluzivni pedagogi, študentje, socialne delavke, upravni delavci, starši. Prostovoljstvo je dragocena izkušnja za vse nas.

Prostovoljci se vključujejo v vse programe Zavoda Modri december, pri čemer upoštevamo skupne želje in potrebe, afinitete, predhodna znanja in izkušnje. Vsi prostovoljci se pred začetkom delovanja udeležijo obveznega usposabljanja, katerega organizira Zavod Modri december.

Prostovoljci so vključeni v redne mesečne intervizije in vmesna individualna vodenja, ki so pomembna za dobro počutje in delovanje. Ponujamo varen prostor za izmenjavo mnenj in izkušenj ter sprotno učenje za dobro delovanje z osebami z avtizmom. Pomembno je, da so prostovoljci opolnomočeni, posledično bolj samozavestni in kompetentni

Kaj zagotavljamo prostovoljcem?

 • Individualno vodenje,
 • Skupinsko intervizijo
 • Usposabljanja

  Kontakt:

  Naslov:
  Zavod Modri december,
  Ferrarska 14, 6000 Koper

  Izvajanje dejavnosti:
  Muzejski trg 7, 6000 Koper

  Telefon:
  +386 31 360 391

  Email:
  info@modridecember.si

  Vprašajte nas:

   Karierne delavnice za mlade

   29 maja 17:30 - 19:00